Fioletowe-serce

pizza z bakłażanem

Hejeczka! 🙂
Dzisiaj już nawet od rana nie musiałam iść do szkoły, bo zakończenie roku miałam wczoraj. Od rana robię trochę rzeczy, a wieczorkiem jadę nad morze! Chora, bo chora, ale mam w planach na to nie zwracać uwagi. Wakacje są zbyt krótkie żeby teraz leżeć w łóżku! 
Wczoraj wieczorem, na dobre rozpoczęcie dwóch wspaniałych miesięcy zmotywowałam się w końcu do powielenia smaku z ostatniego wypadu do Rzymu. Mianowicie włoska pizza z bakłażanem. PRZEPYSZNA! Zmodyfikowałabym jedynie troszkę ciasto,a reszta idealnie komponowała się z tą, którą jadłam w dzień wylotu do Polski. 
Przepisem na pizze inspirowałam się oczywiście z bloga burczymiwbrzuchu.pl i własnymi pomysłami. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! 🙂
CIASTO
300 g mąki pszennej
14 g suszonych drożdży
łyżeczka soli
łyżeczka cukru
czubata łyżka ziół prowansalskich 
200 ml letniej wody
2 łyżki oliwy
PESTO Z SUSZONYCH POMIDORÓW
6 suszonych pomidorów
2 łyżeczki koncentratu
2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
ząbek czosnku
świeżo mielony pieprz
sól
SKŁADNIKI NA PIZZE
2 małe pomidory
1/2 bakłażana
oliwki
mozzarella 
czosnek 
Jak wykonać pizze znajdziecie na stronie u dziewczyn. Wierzę, że zamienniki będziecie umieli sobie podstawić doskonale pod składniki, których ja w swojej pizzy nie używałam! 😉 KLIK
MNIAM!
Jakie plany na dzisiaj? 🙂 Buziaki! :*

1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *